Rijopleiding in stappen

Wat is eigenlijk RIS?

RIS is een rijopleiding die door het CBR zelf is ontwikkeld en de RIS-cursus werd gegeven door docenten van het CBR. Vroeger (en nu nog) werd op allerlei manieren rijles gegeven maar veel instructeurs bleven maar zoeken naar een betere lesmethode. Toen heeft het CBR de taak op zich genomen om een lesmethode voor de rijinstructie te ontwikkelen. Die methode is met RIS gevonden. De rijscholen die goed met hun vak bezig zijn, vooruitstrevend zijn en de rijopleiding op een hoger niveau willen brengen, geven nu les volgens de RIS-methode. De RIS-instructeurs hebben gemiddeld het hoogste slagingspercentage! Die RIS-instructeurs krijgen meerdere malen per jaar begeleiding van een CBR-RIS-examinator, om die hoge kwaliteit te blijven leveren, zodat ook jij met de eerste keer kunt slagen. Met de RIS-methode wordt de leerstof in onderdelen verdeeld. De onderdelen worden weer verdeeld in stappen.

 

De werkwijze
Deze onderdelen en stappen staan allemaal in het RIS-praktijkboek. Dus jij weet precies hoe ver je bent, en wat er nog moet gebeuren. Door de huiswerkopdrachten, kun je je goed voorbereiden, zodat de instructeur niet alles tijdens de rijles hoeft uit te leggen. Na wat controlevragen, kan je direct  beginnen met het nieuwe onderdeel. Hier valt geld te besparen, want als je je goed voorbereidt, heb je het sneller onder de knie.

 

De RIS-opleiding bestaat uit 4 modules:
Module 1 : controle – bediening en beheersing van het voertuig.
Module 2 : eenvoudige situaties en bijzondere manoeuvres.
Kan je module 1 en 2 zelfstandig uitgevoerd (niveau 6), dan wordt deze getoetst door de rijinstructeur. Daarna ga je verder met module 3.
Module 3 : complexe verkeerssituaties o.a. snelwegen – rotonde enz..
Wordt module 3 op minimaal niveau 6 uitgevoerd, dan volgt er een toets bij het CBR.
Module 4 het rijexamen: verantwoord gedrag : o.a. rijden met Tom Tom – moeilijke omstandigheden enz.

 

Nadat de laatste puntjes op de ‘i’ zijn gezet volgt het CBR-rijexamen.

 

Conclusie
Kortom de Rijopleiding In Stappen is de leukste, de beste en, wanneer je goed je best doet, de goedkoopste rijopleiding die je kunt bedenken. In tegenstelling wat velen beweren, is de RIS-opleiding niet duurder, maar goedkoper, omdat je precies weet hoever je bent en wat er nog moet gebeuren. De RIS-opleiding levert de beste chauffeurs. De examinatoren geven de voorkeur aan kandidaten die de RIS-opleiding hebben gevolgd.

 

Neem nu nog contact met ons op voor een voor jou geschikt RIS-pakket, dan zit jij ook snel in onze lesauto.

 

Succes met je rijopleiding!