Rijlessen in een automaat

Bij rijschool Ad van der Vlist kun je ook terecht voor rijlessen in een automaat. Dit wordt gedaan in een Hyundai Bayon milt hybride Automaat.

 

automaat

 

In het huidige verkeersbeeld maken steeds meer weggebruikers gebruik van automatische transmissie. Dit zorgt voor meer gebruikersgemak en comfort.

 

Waarom kiezen voor rijles in een automaat?

Dit kan bijvoorbeeld een medische oorzaak zijn maar ook dat je een automaat prettiger vindt rijden. Omdat je met een automaat een aantal handelingen minder hebt dan bij een schakel auto.
Let wel op dat na het behalen van je rijbewijs er een aantekening wordt geplaatst op het rijbewijs dat je uitsluitend in een automaat mag rijden. Heb je het rijbewijs behaald in een automaat dan mag je dus niet in een schakelauto rijden!

 

Moeite met schakelen?
Heb je moeite met schakelen? Dan is rijles in een automaat ook de oplossing. Wanneer je lest in een automaat geeft dit de ruimte om beter op het verkeer te kunnen letten.

 

Waarom rijden steeds meer mensen met een automaat?
Vroeger werd het alleen toegepast in de luxere auto’s. Tegenwoordig worden steeds meer auto’s standaard uitgerust met automaat, denk bijvoorbeeld ook aan de hybride auto’s.
Ook wordt er meer gekeken naar een comfortabele manier van autorijden, het gaat hierbij dan puur om het gemak en de rust.