Veelgestelde Vragen

1. Hoeveel rijlessen heb je nodig voor het auto-rijbewijs? (rijbewijs B)?

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel praktijklessen(uren) iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. En de eisen voor het behalen van je rijbewijs zijn tegenwoordig hoog en zeker niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald.

Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten dan blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten. Ook is het zo dat het niet altijd na één les al te zeggen is, het blijft een inschatting. Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat. Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? In Nederland ligt dit al jaren boven de 40 lesuren. We doen onze uiterste beste om onder de norm te blijven en dat is vele gevallen van onze leerlingen goed gelukt.

 

2. Liever een goedkope aanbieding?

Als je het meest voordelig je rijbewijs wilt halen kun je meestal het beste niet het kiezen voor de goedkoopste rijschool. Kies liever voor een goede rijschool. Daarnaast is het van belang je lestijd optimaal te benutten en zelf je rijlessen voor te bereiden. Vraag bv. je rijinstructeur wat er de volgende rijles behandeld gaat worden en lees het onderwerp vooraf in het (RIS)praktijkboek. Op deze manier haal je veel meer rendement uit je rijlessen waardoor je uiteindelijk kostbare lestijd zal besparen!

 

3. Hoe komt het dat de slagingspercentages per rijschool verschillen?

De slagingspercentages van alle rijscholen zijn openbaar en te vinden op www.rijschoolgegevens.nl Zowel een hoog als laag slagingspercentage geven niet altijd een juiste indicatie voor een goede keuze van je rijschool. Een hoog slagingspercentage kan ook betekenen dat de rijschool meer lessen nodig vindt voor dat je aan het praktijkexamen mag deelnemen. Een lager percentage kan ook betekenen dat de rijschool gespecialiseerd is en dat de leerlingen meer moeite hebben met de spanning en druk van een examen. Vaak moeten deze leerlingen meer dan eens examen doen om te kunnen slagen.

 

4. Hoe lang duurt een rijles?

Bij rijschool Ad van der Vlist duurt een rijles standaard 90 minuten.
Rijlessen van 90 minuten zijn effectiever dan rijlessen van een uurtje of zelfs korter.
Er gaat minder tijd verloren. In de praktijk blijkt dat 2 uur voor veel leerlingen (net) te lang te is. Let op je moet voor je theorie geslaagd zijn om aan de tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen deelnemen!

 

5. Heb ik een vaste instructeur?

Ja! Bij rijschool Ad van der Vlist heb je altijd dezelfde rijinstructeur.

 

6. Kan ik ook na school, na werk of in het weekend lessen?

Wij lessen van maandag t/m vrijdag van 8.30-21.00 uur, en op zaterdag van 08.30-16.00 uur. Je kunt bij ons in de avonden lessen of op zaterdag, wel is het verstandiger om zoveel mogelijk doordeweeks en overdag te lessen omdat je examen ook tijdens kantooruren wordt afgenomen. Het is dan veel drukker op de weg en hierdoor leer je meer omgaan met verschillende situaties!

 

7. Moet ik mijn pakketbedrag in één keer betalen of kan dit in termijnen?

Je kunt bij ons op verschillende manieren betalen. In termijnen via internetbankieren .
Wij rekenen geen extra kosten voor een betaling in termijnen. De betaling gaan lopen als je de BOVAG overeenkomst ontvangen heeft.
Is deze overeenkomst betaald maar zijn er meerdere lessen nog nodig dan ontvang je hiervoor een rekening.

 

8. Moet ik voor mijn rijlessen naar de rijschool komen of wordt ik thuis opgehaald?

Voor de rijlessen wordt je thuis, op school of op je werk opgehaald tenzij anders is afgesproken.
Het ophaalgebied voor Rijschool Ad van der Vlist is gelegen tussen Dordrecht , Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk en Hardinxveld-Giessendam. Woon je buiten deze plaatsen dan kun je uiteraard ook instappen in de genoemde plaatsen en van daaruit je lessen volgen. Zie voor meer informatie ook op onze site.

 

9. Krijg ik een leskaart of een overzicht met mijn vorderingen?

Je vorderingen worden bijgehouden in je eigen (RIS)praktijkboek zodat jij ze thuis kan bekijken en/of aan je ouders laten zien.
De instructeur heeft een les-kaart volgens de RIS-methode met dezelfde invulling als je RIS praktijkboek.

 

10. Waarom is het verstandig om zo snel mogelijk je theorie te behalen?

Ben je onvoldoende bekend met de theorie, dan rij je vaak onzekerder. Bijvoorbeeld als je niet precies weet hoe hard je ergens mag of een voorrangssituatie niet goed herkent. Ook al heb je je theorie-examen gehaald, pak ook dan nog eens je theorieboek erbij om je rijles voor te bereiden of na te lezen hoe de regels zijn in een verkeerssituatie die tijdens je rijles niet goed ging. Je moet in bezit zijn van je theorie om aan de tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen deelnemen.

 

11. Oriëntatie-/intakegesprek

Rijschool Ad van der Vlist biedt je de service van een gratis en vrijblijvend oriëntatie-/intakeles. Tijdens dit intake les maak je kennis met je rijinstructeur en wordt je precies verteld wat je tijdens de rijopleiding kunt verwachten en met welke kosten je voor de rijopleiding rekening moet houden. En ook de vragen van jou of je ouders kunnen dan beantwoord worden.

 

12. Op welke manieren kan ik mezelf aanmelden bij jullie?

Wil je je aanmelden, een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende oriëntatie-/intake les of heb je nog vragen dan kan dit online via onze website, [email protected] of neem telefonisch contact met ons op.

 

Veel success met je rijopleiding.