Rijangst overwinnen

Rijangst uit zich als angst voor controleverlies over de auto of uzelf. Dit gaat vaak gepaard met sterke lichamelijke prikkels, zoals een bonkend hart, beven, zweten of zelfs paniekaanvallen.

 

  • Heeft u al een rijbewijs, maar bent u bang in het verkeer, omdat u onvoldoende ervaring (lang niet meer gereden) hebt?
  • Heeft u angst om aan het verkeer deel te nemen, door iets anders dan alleen een gebrek aan ervaring?
  • Vermijd u specifieke plaatsen en/of objecten,  of heeft u een ongeluk gezien of meegemaakt?

 

Dan kunt u baat hebben bij het opdoen van ervaring onder begeleiding van een gespecialiseerde ‘faalangstinstructeur’. Ad van der Vlist is gespecialiseerde instructeur, hij helpt u met een speciale cursus uw rijtechnische vaardigheden te verbeteren zodat u weer met een veilig en vertrouwd gevoel achter het stuur kunt plaatsnemen.

 

Wij beseffen dat discretie in de rijopleiding voor mensen met rijangst uiterst belangrijk is. Daarom hoeft u geen andere cliënt op te halen of thuis te brengen en is de tijd die u heeft gereserveerd, alleen voor u bestemd. Een derde persoon in de auto zou u tijdens de training alleen maar onnodig afleiden of nerveus maken.

 

We starten het traject altijd eerst met een intake gesprek.

 

De BROEM Cursus

 

Onzeker in het verkeer? “automobilisten op herhaling”.
Ontspannen en veilig deelnemenaan het verkeer is ook weggelegd voor de oudere automobilist dankzij de BROEM cursus van VVN.

 

Is het lang geleden dat u uw rijbewijs hebt gehaald dan kunnen de veranderingen in verkeersregels en situaties, de snelheidsregimes en de drukte op de weg u onzeker maken.

 

Misschien maakt u zich ook wel zorgen of uw gezichts- en gehoorvermogen goed genoeg is voor deelname aan het verkeer. Klinkt voorgaande u erg bekend?

 

Dan is de BROEM cursus zeker geschikt voor u!

 

Wat is een BROEM-cursus? 

BROEM staat voor BReed overleg Ouderen EN MObiliteit. Een mond vol.

Al noemt VVN de cursus ook wel “automobilisten op herhaling”. Want als automobilist gaat u met deze cursus op herhaling zonder dat dit consequenties heeft voor uw rijbewijs.

Zo kan iedereen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig mobiel blijven.

Tijdens de cursus krijgt u theorie over de verkeersregels en lastige verkeerssituaties, inclusief een toetsing over het geleerde. Op het laatst gaat u in uw eigen auto met een BROEM rij-instructeur een rit  maken.

De instructeur geeft u inzicht in uw rijvaardigheden en in uw rijstijl maar ook uw verkeerskennis en op zaken die verband houden met het ouder worden in relatie tot verkeersdeelname.

Bovendien krijgt u de mogelijkheid voor het testen van uw ogen en oren door een professionele organisatie. Zelfs uw reactievermogen kunt u meten met een zogenoemde reactietester.

 

Voor wie
De cursus is bestemd voor 50 +-ers in bezit van rijbewijs.
Wat zeggen BROEM cursisten.

Uit een jaarlijkse gehouden enquête onder deelnemers valt het volgende op:

  • Liefs 72% ervaart de cursus als leerzaam
  • De cursus verdient meer naamsbekendheid en is wenselijk voor alle oudere verkeersdeelnemers
  • Velen willen om de 5 jaar op herhaling

 

Opfriscursus

U bent al in het bezit van het rijbewijs, maar ………

  • het fileparkeren,
  • het invoegen op de snelweg,
  • het berijden van rotondes etc. vermijdt u liever!!

 

Tijd voor een korte opfriscursus. Zonder examenstress ontspannen alles waar u moeite mee hebt nog eens doornemen. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies.